Julklappar när jag var liten…!

Detta blir en mycket kort men bildrik blogg. Jag är född 1970, vilket innebär att 1980-talet var den tid som jag minns mest från när jag växte upp. Nu är det första advent och Julen närmar sig. Det här är den typen av julklappar som man kunde få för 30-35 år sedan, ungefär.

Är det någon som minns gnuggisarna från Kalkitos? Man gnuggade fast bilder på en färdigtryckt bakgrund och skapade så en egenkomponerad bild.

Jag minns att jag fick gnuggisar med temat Asterix och Obelix.

Min kollega Åsa Lindgren (jämngammal med mig) fick de här. Hon kom in till mitt kontor en dag och gav mig dem. Hon tyckte att temat passade mig, med tanke på mitt intresse om människornas invandring efter istiden.

Med sådana julklappar i vår ungdom, är det någon som är förvånad över att vi blev arkeologer?

Vid tangentbordet denna dag.

/Olof Östlund

Kalkitos001

Kalkitos002

Kalkitos003Kalkitos004

Lämna ett svar