Roliga timmen

När jag gick i mellanstadiet hade vi något som kallades “roliga timmen” varje fredag. Alla elever som ville, fick göra något roligt under den timmen, som till exempel ett trolleritrick, sjunga, göra en sketch, dra en vits eller spela en låt. När jag frågade mina barn om man fortfarande hade “roliga timmen” i skolan, så visade det sig att de inte hade en aning om vad jag pratade om. Dottern undrade om det var samma sak som “Elevens val” och sonen menade att det är väl en timme då man har roligt!

Eftersom det nu är fredag idag, så tänkte jag bjuda er läsare på en “rolig timme” med arkeologiskt tema, i form av några roliga klipp från YouTube. Men eftersom vi arkeologer är ökända för att ha ett väldigt udda sinne för humor, så kan jag inte garantera att skämten faller er i smaken!

Men håll till godo! Här kommer det första klippet som handlar om hur den allra första jobbintervjun kan ha gått till.

Det andra klippet handlar om när bronset introducerades i samhället och då människorna övergick från att använda sten till sina redskap till att börja använda metaller. För mig, som “nördat” in mig på just detta med teknologiska förändringar under brons- och järnålder här i Norrbotten, är det här klippet verkligen otroligt roligt!

Till sist så bjuder jag på ett klipp som är en parodi på dagens och framtidens arkeologer. Klippet är totalt 9 minuter långt, men det är bara de första 4 minuterna som handlar om arkeologi.

Slutligen vill jag påminna er om att det på måndag den 29 juni är den första internationella “Hug a Museum Worker Day” (Krama en museiarbetare – dagen). En hyllningsdag för alla museiarbetare världen över! För vad vore väl ett museum utan sina museiarbetare? Jo, förmodligen ett dammigt förråd med en massa gamla föremål, som ingen skulle veta det historiska värdet av!

Vid datorn denna fredag

/Carina Bennerhag

Lämna ett svar