Premiär för Kulturarvspodden – Avsnitt 1 – Hungerdemonstrationerna på Seskarö 1917

Detta bildspel kräver JavaScript.

Varmt välkomna att lyssna till det första avsnittet av vår poddradio Kulturarvspodden. Första avsnittet handlar om hungerdemonstrationer på Seskarö 1917. I avsnittet får vi förutom historien kring händelserna även höra vittnesskildringar från personer som var med. Detta tack vare en intervju  som genomfördes av Sveriges radio år 1962 med arbetarna Oskar Lindström och Hugo Berglund.

Samtliga fotografier är hämtade från Norrbottens museums bildarkiv. De avfotade arkivhandlingarna är utdrag från Arkivcentrum Norrbotten, en del av Norrbottens museums verksamhet.

Du kan antingen lyssna på avsnittet vid detta inlägg men vi finns även inom kort på iTunes.

Vid mikrofon och tangentbord, Nils Harnesk.

1 svar på ”Premiär för Kulturarvspodden – Avsnitt 1 – Hungerdemonstrationerna på Seskarö 1917

  1. Podden var verkligen både välgjord och intressant. Dessutom aktuellt innehåll eftersom krav på användande av militär vid terroristbekämpning rests i dagarna. (maj-juni -17) Saknar namnet Nils Edén i bakgrundsteckningen. Denne var snarare ännu mer betydelsefull än arbetarledarna vid genombrottet för en parlamentarisk demokrati åren 1918-21.

Lämna ett svar