Vi söker kollegor!

I detta nu är runt -20 utanför kontorsfönstret och det känns rätt avlägset till dess att det blir dags för fältarbete för arkeologerna. Likväl är det nu som de allra flesta institutioner påbörjar sina rekryteringar inför den kommande säsongen.

Säsongen för uppdragsarkeologin ser mycket bra ut i Norrbotten och vi har många spännande projekt på gång. Det sker stora investeringar i infrastruktur, energi och naturresursutvinning som leder till uppdragsarkeologiska projekt, framför allt utredningar men även förundersökningar och undersökningar.

Vi söker också en projektledande arkeolog som kan bli vår tillsvidareanställda kollega. Vi söker dig som har akademisk examen, gärna magisterexamen/masterexamen, med minst 120 högskolepoäng (80 p enligt gamla systemet) i arkeologi.  Meriterande är även andra relevanta universitetskurser, exempelvis osteologi, marinarkeologi, medeltidsarkeologi eller GIS.

God fältarbetsvana med erfarenhet av arkeologiska utredningar och undersökningar är ett krav. Erfarenhet av projektledning av arkeologiska uppdrag, arbete i GIS-miljö (Intrasis, ArcGIS, FältGIS och liknande) och av arkeologiskt rapportarbete är starkt meriterande.

Du får gärna ha intresse för att relatera fältarkeologi till forskning.

Följande kompetenser är också meriterande:
– Projektledning av stora arkeologiska undersökningar
– Produktion av kulturhistoriska planeringsunderlag inför t ex MKB
– Arbete med fältarkeologi i Norrlandsmiljö
– Godkänd granskare/registrerare för Kulturmiljöregistret
– Erfarenhet av arbete med metalldetektor
– Arkeologisk förmedling till allmänheten
– Genomförd utbildning i Fornreg

Du är självgående och flexibel och har ett medvetet resultattänk i planering, prioriteringar och utförande. Du har analytisk förmåga och är noggrann, med sinne för detaljer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vill du bli kollega med oss?

Du kan söka tjänsterna här:

Arkeologer fältsäsongen 2019

Projektledande arkeolog, tillsvidareanställning

Hälsningar, Nils Harnesk, ny chef för Avdelning kulturmiljö vid Norrbottens museum

Lämna ett svar