Här ska det bloggas!

Fick frågan om att blogga här på kulturmiljöbloggen och det tackar man ju inte nej till i första taget!

Jag ska börja med att presentera mig. Jimmy Renlund heter jag och arbetar i receptionen på Norrbottens museum, har gjort det i några år och tycker att det är fantastiskt roligt. En spännande miljö där det händer något hela tiden, och där man får chansen att hoppa in och hjälpa till med andra saker än det vanliga receptionsarbetet, t.ex. med utställningsbyggande. Jag kommer under en vecka att skriva om det som händer på den publika avdelningen eller rättare sagt – det som händer i huset. Jag kommer inte hinna vara med på allt då jag inte kan lämna receptionen hur som helst. Min första tanke när jag fick erbjudandet var att jag skulle videoblogga, men det ser ut som att det blir lite för tidskrävande så ni får nöja er med lite bilder tillsvidare.

Idag tisdagen den 22 april 2014 återvände de flesta kollegerna till museet som har varit öppet sedan i söndags efter två dagars påsklov. Även gymnasieungdomarna har kommit tillbaka efter påsklovet och nu hörs skriken från utställningen Hockeyliv där tuffa drabbningar äger rum på tv-spelet och från kaféet hörs samtal om lovet som varit. Riktigt roligt att ungdomarna har börjat hitta hit till oss.

Under dagen har det strömmat in olika grupper och människor. Dagen började med att Ida, en av våra museipedagoger, tog emot en förskolegrupp med 1-2 åringar som ingår i projektet Kan själv som senare ska mynna ut i en utställning för just den målgruppen.

Sen påbörjades arbetet med att plocka ner utställningen Haparanda under första världskriget, som ska ge plats åt Vårsalongen som har vernissage nu på söndag – snabba ryck!

Här ser ni utställningsteknikern Gunnar när han plockar ner en del av Mia Greens bilder. Fotograf: Jimmy Renlund © Norrbottens museum

Här ser ni utställningsteknikern Gunnar när han plockar ner en del av Mia Greens bilder. Fotograf: Jimmy Renlund © Norrbottens museum

Annika och Viktoria (Våra två andra museipedagoger) höll ett skolprogram om Romer för en klass högstadieelever. Annars har det rullat på som vanligt idag, massa folk och härliga möten.

Nu är det dags att gå hem, återkommer imorgon med något roligt!

Tania från receptionen städar till lite i köket efter morgonens tillagning av baguetter. Fotograf: Jimmy Renlund © Norrbottens museum

Tania från receptionen städar till lite i köket efter morgonens tillagning av baguetter. Fotograf: Jimmy Renlund © Norrbottens museum

Ha det underbart!
/Jimmy

Lämna ett svar