Hösten är här – akta dig för Hostan!

Nu är det hektiska veckor för oss arkeologer i Norrbotten. Snön har fallit i delar av länet och fältsäsongen börjar ta slut. Fyra av mina kollegor är fortfarande i fält och försöker få klart en undersökning innan det blir vinter påriktigt. Som tur är ligger undersökningsområdet nära kusten, för här har snön inte kommit än även om var nära här om dagen.

Själv har jag varit inne på kontoret den här veckan för att skriva en rapport från ett jobb tidigare i sommar. När nordanvinden viner utanför fönstret och temperaturen ligger på minus på mornarna är jag inte avundsjuk på kollegorna i fält…

Jag har just fått iväg rapprten och tänkte hinna med ett blogginlägg innan jag smiter iväg tidigt från jobbet idag. Det verkar dock inte gå så bra. Det tar längre tid än en kan tro att skriva ett inlägg. Först ska en komma på ett tema att skriva om, sen ska fakta samlas in och gärna några bra bilder till. Även om temat är något som faller inom ens kunskapsområden (det är ju lättast att välja något av ens egna intresseområden), så måste i alla fall jag läsa på lite för att få allting rätt innan jag tillgängliggör det för allmänheten. Det där med att hitta bra bilder kan också vara lite tidsödande, då det kan innebära ett detektivarbete att hitta rätt på den där bilden som finns, någonstans i något av alla ärenden som passerat under alla år…

Kort sagt, så hinner jag inte skriva ett faktagranskat och illustrerat blogginlägg idag. Men jag vill passa på att flagga för utställningen Hosta – en sjuk historia som har vernissage på Norrbottens museum i helgen.

http://www.nll.se/sv/Kultur/Kulturarv-och-museum/Norrbottens-museum/Utstallningar/Hosta/

Trevlig höst!
/ Åsa Lindgren

Lämna ett svar