Arkeologidagen 2012

Söndag nästa vecka infaller årets Arkeologidag i hela Sverige. Arkeologidagen arrangerars varje år runt om i Sverige med olika aktiviteter som ger chansen för intresserade människor att upptäcka vår förhistoria, om hur arkeologer arbetar och de spännande upptäckter som görs inom arkeologin. Det är Riksantikvarieämbetet som är initiativtagare till Arkeologidagen, som i år faktiskt firar 25-årsjubileum!

Arkeologidagen i Norrbotten 2012
Norrbottens museums bidrar till Arkeologidagen 2012 genom att bjuda in till föreläsning om och rundtur av stenåldersboplatserna i Aareavaara. Boplatserna i Aareavaara är Norrbottens hittills äldsta boplatser, ca 10 600 år gamla och hittades i samband med att Norrbottens museum genomförde arkeologiska utredningar i området med anledning av Northland Resources planer på gruvetablering i området.

Arkeologidagen inleds kl 11.00 med en föreläsning om boplatserna söndagen 26 augusti i Byagården i Aareavaara, Pajala kommun. Därefter åker vi och tittar på boplatserna. Samåkning sker i egna bilar. Undertecknad kommer tillsammans med min kollega Olof Östlund närvara under hela dagen.

Arkeologidagen är självklart gratis och vi hoppas på att många intresserade dyker upp i Aareavaara!

Vid tangentbordet:
Frida Palmbo

Lämna ett svar