Arkeologidagen söndag 31 augusti

Arkeologidagen anordnas varje år den sista söndagen i augusti, som i år infaller den 31 augusti. Runt om i Sverige anordnas olika aktiviteter för att människor ska få möjlighet att upptäcka vår förhistoria och lära sig mer om arkeologi och spännande upptäckter.

I år väljer Norrbottens museum att fokusera på de arkeologiska utgrävningar som i år gjorts längs med väg 555, mellan Sikfors och Älvsbyn. Arkeologidagen arrangeras tillsammans med ABF och Älvsbyns forskarförening.

Program
Kl 11.00-12.00 Älvsbyns kommunbibliotek
Arkeologerna Carina Bennerhag och Frida Palmbo från Norrbottens museum visar fynd och berättar om sommarens utgrävningar mellan Sikfors och Älvsbyn. Efteråt finns möjlighet att äta lunch på restaurang Fluxen.

Kl 13.00 Samåkning från Älvsbyns kommunbibliotek

Kl 13.30-14.30 Guidad visning av stenåldersboplatserna mellan Tvärån och Sikfors. Samling vid grustäkten mellan Tvärån och Sikfors. Skyltning finns från Älvsbyn och från sågverket i Sikfors. Ta med eget fika, vi fikar tillsammans efter visningen.

 

Varmt välkomna att delta under Arkeologidagen 2014!
/Arkeologerna på Norrbottens museum

 

 

Lämna ett svar