Kulturentré i Gällivare och Kiruna

Detta blogginlägg blir endast en kort information och ett tips för er som bor i närheten av Gällivare eller Kiruna eller som har vägarna förbi där.

Norrbottens läns landsting arrangerar Kulturentré på Gällivare sjukhus under denna vecka, måndag 21 maj – fredag 25 maj och på Kiruna sjukhus nästa vecka,  måndag 28 maj – fredag 1 juni. Kulturentré är ett arrangemang med olika kulturaktiviteter som vänder sig till patienter, anhöriga, personal och allmänhet då kultur har visat sig vara bra för hälsan. På programmet finns det möjlighet till att bland annat lyssna till musik och sång, se film och dansuppvisningar, prova på att slöjda och  måla på siden.

Arkeologi i Haparandabanans spår
Dessutom så visas utställningen Arkeologi i Haparandabanans spår, som handlar om de arkeologiska undersökningar Norrbottens museum gjorde inför byggandet av Haparandabanan. Så missa inte chansen att komma förbi Gällivare sjukhus under denna vecka eller Kiruna sjukhus under nästa vecka och kika på vår utställning!

De arkeologiska undersökningarna längs med Haparandabanan är bland de största som gjorts i Norrbotten och som har gett mycket ny kunskap om Norrbottens förhistoria. Mer information finns här:

Arkeologi i Haparandabanans spår. Del 1: den arkeologiska arbetsgången

Arkeologi i Haparandabanans spår. Del 2: näringsfånget längs med Norrbottenskusten under järnåldern

Arkeologi i Haparandabanans spår. Del 3: keramik

Arkeologi i Haparandabanans spår. Del 4: stensmide och metallhantering

Arkeologi i Haparandabanans spår. Del 5: järnframställningsplatsen vid Jernbacksmyren
 

 
Vid tangetbordet denna soliga måndagsförmiddag:
Frida Palmbo

Lämna ett svar